Voedingsadvies

Ik weet nu zeker dat ik voldoende voedingsstoffen gebruik om een optimale prestatie te leveren
Ingrid Tempert, duathlete


Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist

Eieren voor je herstel? Biefstuk voor een lange duurrit? Van sommige voedingsmiddelen is het inmiddels duidelijk dat ze niet de ideale stoffen bevatten voor een bepaalde inspanning. Er gaan echter veel verhalen en weetjes rond over ‘goede’ voeding. De benodigde voedingsmiddelen verschillen echter per persoon en per sport en zijn afhankelijk van veel factoren. Sportality geeft je deskundig advies, specifiek voor de sport die jij beoefent, aangepast op jouw behoeften. Wil je een klankbord of liever een stok achter de deur? Of juist alleen informatie die speciaal voor jou op een rijtje is gezet? Bij Sportality wordt je voeding geanalyseerd en samen met jou aangepast. Sportality geeft voedingsadviezen op maat, bijvoorbeeld door het opstellen van een persoonlijk dagmenu. Met de juiste voeding weet je dat je een gezonde basis hebt voor optimale sportprestaties!

 

Ben je benieuwd hoe een voedingsanalyse in z’n werk gaat? Zie het stappenplan hieronder!

Stappenplan voedingsadvies

Stap 1. Doel bepalen. In overleg met Sportality bepaal je het doel van het voedingsadvies. Dit kan zijn: gewicht verliezen, aankomen, een check of je voeding volledig is en/of het krijgen van een sportspecifiek advies.

Stap 2. Bijhouden voedingsdagboek. Hou van een aantal dagen je voeding bij in een logboek. Wat, wanneer en hoeveel eet je?

Stap 3. Sportality berekent je voeding. Hoeveel energie krijg je eigenlijk binnen? En hoe zit het met de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten? Eet je voldoende vitaminen en mineralen?

Stap 4. Een analyse van je voeding. Wat doe je goed? Waar kun je nog winst behalen?

Stap 5. Indien nodig krijg je van Sportality een voorbeeldmenu. Hierop staat wat je op een dag zou kunnen eten om je doel te behalen.

Stap 6. Was dit voedingsadvies niet voldoende? Dan kun je een vervolgafspraak maken voor een stok achter de deur, extra adviezen en begeleiding!